Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI

Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARIPüstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən püstənin faydalarını təqdim edir:
Arıqlamaq üçün bu məhsullara diqqət yetirin
Gündə 1 çay qaşığı qəbul edin, cinsi gücünüz artacaq...
Niyə körpələrə yumurta ağı vermək olmaz? - İshal ola bilər 
Sağlam yağ mənbəyi: Püstə sağlam yağlarla zəngindir, xüsusilə də ürək sağlamlığını dəstəkləyir, çünki tərkibində bir doymamış yağ turşusu olan oleik turşusu vardır.
Zülal və lif mənbəyi: Püstə zülal və liflə zəngin bir qidadır. Beləliklə, həzmi asanlaşdırır, toxluq hissini artırır və həddindən artıq yemək riskini azalda bilər.
Mineral və vitamin mənbəyi: Püstə maqnezium, fosfor, kalium və B vitaminləri kimi bir çox vacib mineral və vitamin mənbəyidir.
Antioksidanlar: Püstə antioksidantlarla zəngin olduğu üçün bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir və qocalma prosesini ləngidir.
Qan şəkərinə nəzarət: Püstə qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə bilər. Tərkibindəki lif və zülal qan şəkərinin daha stabil səviyyəsinə kömək edir.
Çəkiyə nəzarət: Lazımı miqdarda istehlak edildikdə, püstə toxluq hissini artıra və qəlyanaltı ehtiyacını azalda bilər ki, bu da çəki idarə etməyə kömək edə bilər.
Bir porsiya (təxminən 50 ədəd) püstə 156 kkal və 6 qram protein və 3 qram pəhriz lifi ehtiva edir. Buna görə də, qoz-fındıqlardan daha az kalorili, zülal və lif baxımından daha yüksəkdir.
Püstə əhəmiyyətli miqdarda poli və mono-doymamış yağ turşularını ehtiva etdiyi üçün dərini təbii şəkildə nəmləndirməyə kömək edir və yaşlanma əleyhinə təsir göstərir. Püstə quruluğu aradan qaldırmaq üçün masaj terapiyası və aromaterapiya kimi müxtəlif müalicələrdə istifadə olunur.
Bundan əlavə, püstədə olan E vitamini antioksidant rolunu oynayır və dərini müxtəlif dəri xəstəliklərinə səbəb olan UV şüalarından qoruyur. Ona görə də bütün bu üstünlükləri nəzərə alaraq mətbəxinizdə püstəyə yer ayırın.
Bədənin ehtiyac duyduğu vitaminlər, minerallar və zülallar üçün gündə 50 qram istehlak edilməsi tövsiyə olunur.
Püstədə olan A vitamini sümüklərin inkişafında, böyüməsində və xərçəngdən qorunmasında rol oynayır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 739   Tarix: 04 may 2024
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

.

Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?

40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin

.

Bədənin hansı hissəsindəki şişkinlik nə mənayə gəlir? – Bu halda həkimə müraciət edin

Bədənin müxtəlif yerlərində vaxtaşırı yaranan şişkinlik, çoxumuzun zaman-zaman yaşadığı problemdir. Bu, adətən mayenin müvəqqəti olaraq toplanmasından qaynaqlanır. Ancaq şişkinlik tez-tez baş verirsə, diqqət tələb edən məsələy

.

Küncüt əzməsinə limon əlavə edin – 10 qat daha faydalı

Ancaq dietoloqlar tahinə biraz limon şirəsi əlavə etməyi məsləhət görürlər. Çünki tərkibində dəmir olan tahini limon kimi C vitamini ehtiva edən təbii turşulu qida ilə birləşdirdikdə faydası 10 dəfə artır. Tahinin tərkibind

.

Banan yeməyin faydaları və zərərləri

Banan sağlam pəhrizin əsas elementi olan liflə zəngindir. Banan istehlak etməyin faydaları çox böyükdür və sağlamlığın müxtəlif aspektlərini əhatə edir.   -a istinadən bildirir ki, banan sağlam pəhrizin əsas elementi ola

.

Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIR

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminlər

.

Elektron siqaret çəkmək hansı xəstəliklərə səbəb olur?

Elektron siqaret çəkmək hobbisi son dərəcə təhlükəlidir, çünki nəticələri müxtəlif yollarla özünü göstərə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, Ukraynanın İctimai Sağlamlıq Mərkəzi bu cür təhlükəli əyləncələri sevənləri

.

Kəklikotunun çoxsaylı faydaları

Kəskin qoxusu ilə diqqət çəkən bir bitki olan kəklikotu daha çox yeməklərdə istifadə olunur. Kəklikotu bir çox xəstəliklərin təbii müalicəsində də istifadə olunur. Müntəzəm olaraq kəklikotu istehlak edən insanlar bədənlər

.

Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır

Varikozu olan və ya bu xəstəliyə irsi meyli olan insanlara qəhvə olmaz. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə cərrah Aleksandr Umnov danışıb:. "Venaların genişlənməsi venoz damarın naziləşməsidir

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler adlarin menasi yaz geyimleri 2024 hicab ortukleri cennet almasinin hazirlanmasi qadini ehtiraslandiran sozler kontrasepsiya və abort kosmetika gülməli hakıştalar tərəzi bürcü oglan evi saglam qidalanma dostluq