İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

İmsakda bunları yemək ziyanlıdırRamazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır.
Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasına səbəb olur və gün ərzində adi haldan daha çox aclıq hissi keçirməyə səbəb olur. Mütəxəssislərin Ramazan ayında istehlak etməyi tövsiyə etmədiyi qidaları təqdim edirik:
Mürəbbə: Səhər yeməyində olduğu kimi imsakda da çoxlu mürəbbə yeyilir. Bunu yeyən zaman qan şəkəri qısa müddətdən sonra yenidən azalmağa başlayır. Qan şəkəri səviyyəsindəki bu balanssızlıq aclıq hissinin geri qayıtmasına səbəb olur.
Meyvə şirələri: Şirələr təzə sıxılmış olsa belə, tərkibində çox miqdarda şəkər olan qidalardır. Bu, qanda şəkər balansının pozulmasına, yəni təbii aclıq hissinə səbəb olur.
Qızartma: kartof qızartması və qızardılmış tərəvəzlər çox yağlı qidalardır. İmsakda yağlı qidaların qəbulu gün ərzində həddindən artıq susuzluğa səbəb olur.
Ramazan pidəsi: Pidə karbohidratla zəngin qidalar arasındadır. Ramazan pidəsini sahurda yemək həm kökəlməyə səbəb olacaq, həm də gün ərzində aclıq hissi yaradacaq.
Pendir: İmsakda istehlak edilən duzlu pendirin istifadəsi bədəndəki maye balansının dəyişməsinə səbəb olur və maye itkisini artırır.
İşlənmiş qidalar: kolbasa kimi işlənmiş qidalar yüksək yağ tərkibinə malikdir. Eyni zamanda, mütəxəssislər işlənmiş qidaların sağlam olmayan qidalar olduğu üçün istehlak edilməməsinin lazım olduğunu iddia edirlər.(Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 714   Tarix: 24 mart 2024
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Yayda döymə etdirməyin! - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ

Döymələr bir çox insanın ayrılmaz hissəsinə çevrilib və müasir cəmiyyətin reallıqları hətta işəgötürənləri də bununla bağlı fikirlərini yenidən nəzərdən keçirməyə məcbur edir. Bəs yayda döymə etdirməyə dəyərmi?.   -a istinadən xəbə

.

Qonaqlar gəlmədən tualetə bir qaşıq duz tökün – Evdar qadınların sirri

Bəzən evə heç gözlənilməyən anda qonaq gəlir. Belə hallarla qarşılaşan ev sahibləri çox vaxt həyəcanlanır. Evlərin səliqəyə salınması, yeməyin hazırlanmasında çətinlik yaranır. Ancaq bunun üçün narahat olmaq lazım deyil

.

Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?

40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin

.

Bu qadınlarda uşağın ölü doğulması riski yüksəkdir

Yeniyetmələrdə hamiləlik zamanı fəsadların baş vermə riski arta bilər. Özbaşına düşük, vaxtından əvvəl doğuş və uşağın ölü doğulması ehtimalı yeniyetmə yaşlarında hamilə olan qadınlarda bir qədər yüksəkdir.  Trend-ə istinadə

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

.

Əzələlər üçün vacib olan kalium ehtiyacını hansı qidalarla ödəmək olar? - Osman Müftüoğludan tövsiyələr

Sağlam bədənə sahib olmaq üçün adekvat vitamin-mineral balansını saxlamaq lazımdır. Məsələn, bədənin ehtiyac duyduğu kalium, ilk növbədə, bədənin əzələ quruluşu ilə əlaqəlidir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu mineralın əzələləri

.

Yaponların "sarı qızıl" adlandırdıqları toxum – Faydaları saymaqla bitmir

Yaponlar öz mətbəxlərində tez-tez sarı küncütdən istifadə edirlər. Əsasən suşi və salatlarda istifadə edilən sarı küncüt faydaları ilə də diqqət çəkir. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları 

.

Yaponlar qara ənciri niyə çox yeyirlər? – İnanılmaz faydaları

Sağlamlıq və uzun ömür dedikdə ağla ilk gələn ölkə olan Yaponiyada meyvə və tərəvəz istehlakına çox əhəmiyyət verilir. Yaponların ən sevdikləri meyvələrdən biri də qara əncirdir. Hətta Yaponiya 2025-ci ildə Türkiyənin Burs

turlar.az

sonxeber.az reseptler sade makiyaj sekilleri həkim məsləhəti sağlamlığa aid atalar sözləri şeirlər oxu zalı qabyuyan masin kosmetika paxlava üzeyir hacıbəyli veten seirleri itburnu hamilelik