Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?

Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?Kartof və pomidor bəzi mədə-bağırsaq xərçəngi riskini artıran qidalar hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov orqanizmə neqativ təsir edən 3 tərəvəzi açıqlayıb.
"Əgər insanın mədə-bağırsaq sistemi tam sağlam deyilsə, selikli qişalarında yara, xora, zədələnmə varsa, kartof, pomidor, badımcanın qəbulu vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
Qastrit və xoralı mədə-bağırsaqda pomidor və kartof xərçəng riskini artırır. Çünki onlar yaxşı həzm olunmayacaq, selikli qişaları qıcıqlandıracaq, bağırsaqda toplanıb iltihaba səbəb olacaq.
Eləcə də bu tərəvəzlərdə solanin adlı toksin var. O maddələr mübadiləsini pozur, böyrək, qaraciyər, sinir sisteminə zərbə vurur.Orqanizmi bu toksinlərdən qorumaq üçün yaşıl rəng, acı dadlı kartofdan, yaxşı yetişməmiş çiy pomidordan, çiy badımcandan uzaq durmaq lazımdır" .
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 760   Tarix: 16 sentyabr 2023
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizin

.

Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır

Varikozu olan və ya bu xəstəliyə irsi meyli olan insanlara qəhvə olmaz. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə cərrah Aleksandr Umnov danışıb:. "Venaların genişlənməsi venoz damarın naziləşməsidir

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Bu şəxslər hər gün yumurta yeməlidir

a istinadən yumurtanın faydalarını təqdim edir:. Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları . - Uzun müddət tox tutur. - Güclü bir protein

.

Hava dəyişdikdə oynaqlar niyə ağrıyır?

"Dayaq-hərəkət aparatının xəstəlikləri, xüsusən də artroz olan xəstələrdə hava şəraiti dəyişdikdə ağrılar artır". Yatmazdan əvvəl bunu etmək sağlamlığınıza zərər verə bilər - Həkim AÇIQLADI . Mədə üçün ən faydal

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

.

Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Banan yeməyin faydaları və zərərləri. Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi sade makiyaj sekilleri qis geyimləri 2024 1 hefteye 5 kq ariqlamaq balaca qablarda keks yarpizin faydalari sözlü şəkillər kosmetika janrlar qoğalın nağlı öpüşme ikizler novruz bayramına aid hakıştalar