Yaşıl pomidorun varikoz xəstəliyinə faydalı olduğunu bilirdinizmi?

Yaşıl pomidorun varikoz xəstəliyinə faydalı olduğunu bilirdinizmi?Varikoz genəlmə gec sağalan və ağrı ilə müşayiət olunan xəstəlikdir. Varikoz genəlmə dərman vasitələrinə gec tabe olur. Buna görə də bəzən xalq təbabəti vasitələrindən də istifadə etmək lazım gəlir. Belə təbii vasitələrdən biri də pomidordur.
Pomidor varikoz genəlmələr səbəbindən əmələ gələn problemlərin həll edilməsinə yardım edir. Pomidorun tərkibində çoxlu miqdarda asetilsasisil turşusu var. Bu turşu qanı duruldur və ağrıları aradan qaldırır. Pomidorun tərkibi flavonoidlərlə zəngindir. Bu da qan damarlarının möhkəmlənməsinə səbəb olur. Sizlərə pomidordan hazırlanan və varikoz genəlmənin sağalmasına yardım edən bir neçə vasitə təqdim etmək istəyirik:
Yaşıl pomidor
Yaşıl pomidor yemək varikoz genəlmələrin sağalmasında çox effektlidir. Pomidoru aşağıdakı qaydada hazırlayıb ondan istifadə etsəniz onun effektini daha yaxı hiss edəcəksiniz.
Hazırlanması:
2-3 yaşıl pomidoru yuyun və halqa şəklində doğrayın.
Doğranmış dilimləri damarların dəri altına çıxan və zədələnmə törədən nahiyələrə qoyub bağlayın. Pomidor dilimi qoyulmuş yerdə sancmalar olduqda pomidorları götürün. Pomidoru qoyan nahiyədə daha çox sancmalar olarsa, ayaqlarınızı yuya bilərsiniz. Bu prosesi gün ərzində 5 dəfə təkrarlasanız pomidor bağladığınız nahiyədə varikoz genəlmə əlamətlərinin azaldığını açıqca görəcəksiniz.
Qırmızı pomidor
Bir neçə qırmızı pomidor halqa şəklində doğranır və damarların qabardığı yerə qoyulub bağlanır. Sarğı 3-4 saat açılmır. Sarğı açıldıqda dəri soyuq su ilə yuyulur.
Yuxarıda yazılan prosedurları 2 həftə olmaq şərtilə gündə 3-4 dəfə təkrarlasanız faydasını özünüz də görəcəksiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 889   Tarix: 31 iyul 2022
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizin

.

Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır

Varikozu olan və ya bu xəstəliyə irsi meyli olan insanlara qəhvə olmaz. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə cərrah Aleksandr Umnov danışıb:. "Venaların genişlənməsi venoz damarın naziləşməsidir

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Bu şəxslər hər gün yumurta yeməlidir

a istinadən yumurtanın faydalarını təqdim edir:. Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları . - Uzun müddət tox tutur. - Güclü bir protein

.

Hava dəyişdikdə oynaqlar niyə ağrıyır?

"Dayaq-hərəkət aparatının xəstəlikləri, xüsusən də artroz olan xəstələrdə hava şəraiti dəyişdikdə ağrılar artır". Yatmazdan əvvəl bunu etmək sağlamlığınıza zərər verə bilər - Həkim AÇIQLADI . Mədə üçün ən faydal

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

.

Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Banan yeməyin faydaları və zərərləri. Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi sade makiyaj sekilleri qis geyimləri 2024 1 hefteye 5 kq ariqlamaq balaca qablarda keks yarpizin faydalari sözlü şəkillər kosmetika janrlar qoğalın nağlı öpüşme ikizler novruz bayramına aid hakıştalar