Yemək vaxtınıza DİQQƏT EDİN: İnsult riski var

Yemək vaxtınıza DİQQƏT EDİN: İnsult riski varÜrək-damar xəstəliklərinin ölümün əsas səbəbi olduğu bir mühitdə, son elmi araşdırmalar, yemək vaxtının düzgün təyin edilməsi ürək-damar xəstəlikləri və insult riskini azaltmağa əhəmiyyətli təsir göstərə biləcəyini vurğulayıb.
Milli.Az moderator.az-a istinadən xəbər verir ki, avropalı tədqiqatçılar təxminən yeddi il ərzində yüz mindən çox insanın, əsasən də qadınların sağlamlıqlarına nəzarət edən qidalanma vərdişlərini təhlil ediblər.
Bu dövrdə 2000-dən çox iştirakçı ürək-damar xəstəliklərini inkişaf etdirərək, yemək vaxtı və ürək-damar sağlamlığı arasında əlaqə haqqında dəyərli məlumatlar təqdim edib. Tədqiqat səhər yeməyinin vaxtı və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riski arasında əlaqə ilə bağlı əhəmiyyətli bir tapıntı ortaya qoyun. Məlum olub ki, ilk yeməyinizi cəmi bir saat gecikdirmək ürək-damar problemləri ehtimalını əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər.
Səhər saat 9-da səhər yeməyi yeməyə öyrəşmisinizsə, yeməyinizi bir saat əvvələ çəkmək potensial olaraq riskinizi azalda bilər. Xüsusilə insult kimi serebrovaskulyar xəstəliklər kontekstində şam yeməyinin vaxtı da mühüm rol oynayır. Tədqiqat göstərib ki, axşam saat 21:00-dan sonra yemək riski daha əvvəl axşam yeməyi yeyənlərə nisbətən 28% artırır.
Bu tapıntılar nəinki "vaxt hər şeydir" qədim müdrikliyi təsdiqləyir, həm də uzunmüddətli rifahımıza dərin təsir göstərə biləcək gündəlik iş rejimimizə potensial sadə düzəlişlərə işarə edir.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 655   Tarix: 01 aprel 2024
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Küncüt əzməsinə limon əlavə edin – 10 qat daha faydalı

Ancaq dietoloqlar tahinə biraz limon şirəsi əlavə etməyi məsləhət görürlər. Çünki tərkibində dəmir olan tahini limon kimi C vitamini ehtiva edən təbii turşulu qida ilə birləşdirdikdə faydası 10 dəfə artır. Tahinin tərkibind

.

Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları

Mütəxəssislər cökə çayının bilinməyən faydalarını açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu çay qan təzyiqini normallaşdırmağa, həzmi yaxşılaşdırmağa və bədəndə iltihabı azaltmağa kömək edir. Xərçəng əmələ gətirməyə qadi

.

Qonaqlar gəlmədən tualetə bir qaşıq duz tökün – Evdar qadınların sirri

Bəzən evə heç gözlənilməyən anda qonaq gəlir. Belə hallarla qarşılaşan ev sahibləri çox vaxt həyəcanlanır. Evlərin səliqəyə salınması, yeməyin hazırlanmasında çətinlik yaranır. Ancaq bunun üçün narahat olmaq lazım deyil

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

.

Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?

40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin

.

Elektron siqaret çəkmək hansı xəstəliklərə səbəb olur?

Elektron siqaret çəkmək hobbisi son dərəcə təhlükəlidir, çünki nəticələri müxtəlif yollarla özünü göstərə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, Ukraynanın İctimai Sağlamlıq Mərkəzi bu cür təhlükəli əyləncələri sevənləri

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Əzələlər üçün vacib olan kalium ehtiyacını hansı qidalarla ödəmək olar? - Osman Müftüoğludan tövsiyələr

Sağlam bədənə sahib olmaq üçün adekvat vitamin-mineral balansını saxlamaq lazımdır. Məsələn, bədənin ehtiyac duyduğu kalium, ilk növbədə, bədənin əzələ quruluşu ilə əlaqəlidir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu mineralın əzələləri

.

Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Banan yeməyin faydaları və zərərləri. Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti hamilelikde qidalanma donlar 2024 azerbaycan haqqinda bal şəfadı yeni paltarlar 2024 sulu yeməklər kosmetika baliq babasil aydin sani cantalar cinsi əlaqə