Hər gün bir qaşıq zeytun yağı içmək üçün 6 səbəb

Hər gün bir qaşıq zeytun yağı içmək üçün 6 səbəbSon araşdırmalara görə, səhər yeməyinizə zeytun yağı əlavə etmək faydalarını artıra bilər. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, alimlərin fikrincə, bu yağdan yalnız bir yemək qaşığı bədənə əhəmiyyətli faydalar gətirə bilər.
Depressiyadan əziyyət çəkənlər bu meyvədən yesin - Mövsümüdür...
Dərdlərə dərman aspirin hansı ağacdan hazırlanır? 
Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI 
Yaddaşı dəstəkləyir
Zeytun yağının müntəzəm istifadəsi beyin hüceyrələrində tez-tez Alzheimer xəstəliyi və demansın inkişafı ilə əlaqəli olan amiloid lövhələrinin əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilər.
Sinir sistemini gücləndirir
Zeytun yağının tərkibindəki polifenollar immunitet sisteminə faydalı təsir göstərir və orqanizmi sərbəst radikalların təsirindən qoruyur.
Maddələr mübadiləsini stimullaşdırır
Zeytun yağı xüsusilə qəbizlikdən əziyyət çəkən insanlar üçün faydalıdır. Yağın tərkibində olan düzgün yağlar normal bağırsaq hərəkətliliyini bərpa etməyə kömək edir, bu da şişkinliyin qarşısını alır.
İltihab əleyhinə təsir
Zeytun yağının tərkibində olan Omeqa-3 yağ turşuları orqanizmdə iltihabı azaltmağa kömək edir.
Sümük sağlamlığını dəstəkləyir
Mikronutrientlərlə zənginliyi zeytun yağını sağlam oynaqlar və sümüklər üçün dəyərli məhsul edir. Dietoloqlar artritin qarşısını almaq üçün onu yağ turşuları ilə zəngin olan digər qidalarla birləşdirməyi məsləhət görürlər.
Dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır
Zeytun yağının antibakterial və antiinflamatuar xüsusiyyətləri onu gözəllik məhsullarının məşhur tərkib hissəsi edir. Qızartıları, şişkinliyi və qırışların dərinliyini azaltmağa kömək edir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 678   Tarix: 22 aprel 2024
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Qəbizliyi dərhal aradan qaldıran tərəvəz

Qəbizlik geniş yayılan və haqqında çox danışılmayan bir problemdir. Bu problem çox vaxt həyat keyfiyyətini aşağı salır və insanı narahat hiss etdirir. Uzun müddət davam etdikdə isə xroniki hal ala bilər. Ona görə də qəbizliy

.

Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır

Varikozu olan və ya bu xəstəliyə irsi meyli olan insanlara qəhvə olmaz. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə cərrah Aleksandr Umnov danışıb:. "Venaların genişlənməsi venoz damarın naziləşməsidir

.

Yay aylarında bu həşəratdan özünüzü qoruyun - ölümcül virus daşıyırlar

İnsan sağlamlığı üçün böyük risk daşıyan gənələrin yaratdığı təhlükə düşünüldüyündən qat-qat artıqdır. . -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər həmin həşəratın 200-dən çox xəstəliyin daşıyıcısı və yoluxucu olduğunu bildirirlər

.

Sürətli arıqlamaq üçün iki sağlam inqrediyentdən hazırlanan YAĞ YANDIRICI İÇKİ

Əlavə çəkilərdən xilas olmaq üçün pəhriz saxlayan hər kəs bu prosesin nə qədər çətin olduğunu bilir.   -a istinadən xəbər verir ki, incə belə sahib olmağa köməklik edən kefir və kətan toxumundan hazırlanmış yağ yandırıc

.

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizin

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

turlar.az

sonxeber.az geyim seçimi qadin dunyasi həkim məsləhəti ud hindi faydalari sizanaqlara qarsi maska daglar nece yaranir 2024 qonaq otagi kosmetika aydin sani gozellik qz eviyçun hakışta tərəzi bürcü azerb clpaq qadinlari